عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه تأثیر خصوصی سازی صنعت بیمه بر ساختار دارایی و سرمایه گذاری
قسمتی از متن پایان نامه :
– تاریخی
کشوریان مقدم (1377) در پایان نامه خود تحت عنوان بررسی خصوصی سازی صنعت بیمه در ایران (مطالعه موردی) عملکرد شرکت سهامی بیمه البرز طی دو دوره قبل و بعد از ملی شدن را با یکدیگر مقایسه نمود . شرکت سهامی بیمه ایران نیز به عنوان شرکت کنترل در این مطالعه وارد گردیده می باشد . از آجایی که در بیمه البرز بیش از 51% شاخصهای طراحی شده جهت آزمون عملکرد، در دوره دوم ، میانگین بیشتری نسبت به دوره اول را نشان داده اند ، لذا فرضیه کاهش عملکرد در دوره دوم رد گردیده می باشد . بیمه ایران عکس این وضعیت را تجربه نموده می باشد . در ادامه پژوهش خود با بهره گیری از یک مدل اقتصادسنجی، تأثیر شوک های سیاسی – اقتصادی ، همچون آغاز جنگ و آغاز برنامه پنج ساله اول توسعه بر اندازه تولید شرکت سهامی بیمه البرز برآورد شده و بهره وری های نهایی نیروی کار و سرمایه این شرکت نیز محاسبه گردیده می باشد . نتیجه اینکه تغییر وضعیت بنگاه ها از دولتی – انحصاری به خصوصی – رقابتی لزوماً باعث بهبود عملکرد بنگاه ها نخواهد گردید بلکه می تواند تحت تأثیر عوامل محیط نیز قرار گیرد .
مرزبان (1379) در مقاله ای تحت عنوان ضرورت خصوصی سازی جهت کارا کردن بیمه در ایران دریافت که دولتی شدن این موسسات بدون در نظر گرفتن تعداد و یا رشته های تخصصی آن ها که انتخابی غلط بوده می باشد و ادامه این طریقه موجبات عقب افتادگی بیشتر این صنعت را فراهم خواهد نمود و زیان ناشی از عدم کارایی آن ها شامل توسعه کشور نیز خواهد گردید و استدلال می گردد که خصوصی سازی در ابعاد مختلف با ایجاد انگیزه ، بهره گیری از خدمات کارشناسان مطلع داخلی و خارجی، و آزاد کردن این سازمان ها از مقررات دولتی و غیره می تواند به رفع معضلات این صنعت کمک شایسته ای بنماید .
اکبرزاده (1379) در مقاله ای تحت عنوان خصوصی سازی در صنعت بیمه ؛ فرصت ها و تهدیدها به این نتایج دست پیدا نمود : فرایند خصوصی سازی در دو مرحله انجام می گیرد : آغاز با آزاد سازی راه ورود بخش خصوصی به صنعت بیمه هموار گردد و این دو ، بیمه دولتی و خصوصی ، در کنار یکدیگر به فعالیت بپردازند . به تدریج که شرایط تحقق خصوصی سازی فراهم گردید ، خصوصی سازی مالکیت انجام گیرد . امروزه خصوصی سازی در دستور کار بیشتر کشورها قرار گرفته می باشد و بسیاری از اندیشمندان آن را بهترین درمان برای دردهای صعب العلاج سازمان های دولتی می دانند . صنعت بیمه کشور نیز بر آن می باشد که با بکارگیری آن به کامیابی بیشتری دست یابد .
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
- یافتن یک ترکیب بهینه دارایی و سرمایه گذاری در حالت خصوصی شرکت های بیمه
- ارائه یک نوع مدیریت سرمایه گذاری در شرکت های بیمه ای که خصوصی شدهاند